tiistai 15. lokakuuta 2019

Nainen ja mies

Iho kuin pergamenttia.Suonet käsissä koholla. Ryppyjä. Ei enää herätä huomiota. Tämä on vanhenemista, kertovat. Koska ihminen on vanha? Kyllikki Forssell on sanonut "silloin kun tuntee olevansa vanha". Iällä ei ole asian kanssa mitään tekemistä. Ihminen on etsinyt koko olemassaolonsa ajan ikuista nuoruutta. Kosmetiikkavalmistajat vannovat ryppyvoiteen nimeen. Plastiikkakirurgit elävät sillä, kun ihminen haluaa näyttää nuoremmalta. Ruumista muokataan kaikin keinoin. Miksi? Siksi kun nuoruutta ihannoidaan, vanhuus on rumaa. Ikääntyminen ei saa näkyä. Mainokset osoitettu nuorille ja hoikille. Valmisvaatteet mitoitttu nuorille ja hoikille. Työelämässä viiskymppinen on vanha. Turhake. Mies pärjää paremmin. Miehellä saa olla keskiruumis paksu. Hän kelpaa töihin yli viiskymppisenä. Miehen harmaa pää on charmikas. Nainen värjäyttää harmaat hiuksensa. Naiselta vaaditaan enemmän. Mies pääsee helpommalla. Naisen on todistettava pystyvyytensä, mies saa työpaikan vain olemalla mies. Naisen euro on miehen euroa pienempi. Naisen on ponnisteltava. Miehen ei. Naisen on oltava nuori, miehen ei. Kuitenkin nainen on elämässä tärkeässä osassa. Ilman naisia ei olisi miehiä.

Tämä on tämän aamun vuodatus. Syksy tuo minulle tullessaan tällaisia epäoikeudenmukaisuuden huomaamisen puuskia, kun en syksystä, jos en talvestakaan, tykkää. Jos pitäisi valita, niin sitten syksy mieluummin. Ikkunasta ei näy edes kunnon ruskaa, kun koivupuut eivät paini samassa sarjassa esimerkiksi lehmusten ja vaahteroiden kanssa. Onhan jonkun verran keltaista, ennenkuin lehdet leijailevat maahan.

Alan valmistautua ostoksille menoon monen kotona olopäivän jälkeen. Syksy vaatii omanlaistaan pukeutumistakin. Ei enää kesäkretongissa. Lokakuuta mennään.




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu