sunnuntai 12. toukokuuta 2024

Sveitsi lauloi voittoon

 Nyt on viisut laulettu ja Suomen tulos ei-odotettu. Olimme häntäpäässä Malmön Eurovision-kilpailussa. Sveitsi katsottiin kisojen voittajaksi. Katselin ja kuuntelin ison osan lähetyksestä, mutta en loppuun asti. Niin että voittaja selvisi minulle vasta aamulla lehdestä.

Kauniita asuja, valoefektejä, tanssijoita ja huumaavaa yleisön reaktioita kätten taputusten tiimoilla. Kaukana ovat ne Euroviisujen ajat, kun laulusolisti seisoi lavalla ja lauloi vähäeleisesti ilman ylimääräistä säihkettä ja sähinää. Sillä lailla laulettiin aikanaan Tipi-tii 1960-luvulla esittäjänä Marion Rung.Vaatimatonta, vaatimatonta.

Piti menemäni eilen kauppaan ostamaan vesikrassia. Tuumana oli valmistaa siitä keitto, mutta iski armoton laiskamato enkä mennytkään. No, kului se päivä muutenkin. E soitti ja kertoi saaneensa kirjojen kuuntelulaitteen. Kirja Vesa-Matti Loirista jo hyvää vauhtia kuuntelussa. Ei se Jari Tervon kirjoittama vaan vanhempi. Oulun puolessa ei vielä vihreää puissa ja E:n muhkea ruusutarha  aivan talviunillaan. Kyllä se siitä, lohduttelin.

Tänään lätkää. Suomi- Iso-Britannia. Tiiviisti jälleen kökötän sohvan nurkassa seuraamassa jääkiekkoa. Tykkään. Kesämmällä jännitän yleisurheilua. Itse en ole ikinä urheillut, paitsi koulussa pakollisen 60 metriä juossut Eltsun kentällä. Mutta isä vei usein Stadionille  urheilumiehiä kun oli. Pelasi aikoinaan pesäpalloa ihan vakavissaan. Monet isot yleisurheilukilpailut olen Stadionin katsomossa katsellut. Siitä jäänyt jonkun sorttinen rakkkaus yleensä urheiluun.

Lämmintä luvattu ja sääennuste lupaa todella jo kesää. Aion ensi viikolla Stadiin. Kesäisempää ehkä jo ylle. Ja aurinkolasit nenälle.

Hyvää äitienpäivää tänään kaikille äideille.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu