keskiviikko 2. lokakuuta 2019

Missä hyvät käytöstavat?

Eräs 78-vuotias liikunrajoitteinen nainen kertoi Helsingin Sanomissa, että hänelle ei tarjota täpötäydessä  yleisessä kulkuneuvossa istumapaikkaa. Minä olen huomannut, että ulkomaalaistaustaiset miehet antavat useammin verrattuna suomalaisiin. Onko tämä kohtelias tapa lähtöisin heidän kulttuuristaan? Kunnioitetaan vanhempia ihmisiä, eritoten vaikeasti liikkuvia. Aikaisemmin olimme mekin kohteliaita, mutta tavat ovat jääneet minä-itse.mentaliteetin tieltä. Huomasin senkin, että kun nyt mm-kilpailuissa Dohassa soitetaan kultamitalin saaneelle hänen kansallislaulunsa, on monilla miehillä sekä yleisön joukossa että toimitsijoilla hattu päässä. Eikö kukaan ole neuvonut heille, miten käyttäydytään näissä tilanteissa?

Silloin kun en katsele mm-kisoja tv:stä, ole naulannut tauluja seinille. Yksin on vaikeaa se tehdä, kun pitäisi saada taulujen joko ylä- tai alareuna tasan toisten kanssa. Joku pitäisi olla sanomassa. Hiukan ovat vinksin vonksin millien verran ja työ jatkuu.

Eilen olin Stadissa ja kotiin tullessa satoi reilusti koko matkan. Kanniskelen yleensä tähän aikaan vuodesta aina mukanani sateensuojaa. Niin eilenkin. Pääsin jokseenkin kuivana. Eikä vahva tuulikaan riepotellut suojaani pahemmin. Joskus kun se tuppaa kääntymään nurin päin.

Hullut Päivät Stockmannilla. En aio osallisua. Tuli postissa esittelyvihkonen. "Den som hinner, den finner", lukee. Sama suomeksi "Ehtivä  löytää". Melkein 200 sivua houkuttimia. Toivottavasti kauppa käy. Stockmann tarvitsee asiakkaita. Kaikin keinoin. Ensimmäisenä päivänä tietyillä kanta-asiakaskorteilla pääsee ostoksille jo klo 6.30.






0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu