tiistai 7. heinäkuuta 2020

Tuulista päivää pidellessä

Niinhän tässä taas kävi, että tartuin näppäimistöön ja tulin tänne. Kesäkö meni jo? On vähän haaleaa ulkona ja tuuli melkein myrskyisä. Pasteeraillessa ulkona se on minut kaatavinaan, mutta olen onnekkaasti pannut kampoihin.

Tänään pitäisi saada väriä tulostimeen ja huomenna uudet kengät. Siis hommaa riittäisi. Kuun lopussa tiedossa taidetta. Näin heinäkuu mennä viilettää ja koko suvi kohti syksyä niin ettei huomaakaan. Liputkin salossa tällä viikolla kaksi kertaa. Oli Eino Leinon sekä runon ja suven takia ja vielä Suomen kuvataiteen päivä ja Helen Schjerfbeck. Koronan vuoksi ehkä hiukan laimeammin juhlitaan. Postikin sanoi minulle, että "vielä menee kirje tiettyihin maihin". Eikös rahti ole koko ajan kulkenut? Alkaa jo kyllästyttää koko korona, vaikka käsidesilaitteita on siellä ja täällä. Mutta turvaväliä ei aina muisteta tai ei piitata.

Istun tässä ja mietin, lähteäkö tänään liikkeelle vai paneudunko kotona vain mansikoiden syömiseen? On toki luettavaakin ja parvekkeella on mukava lukea ja kuunnella samalla puitten suhinaa tuulessa. Isotkin koivut taipuvat nöyrästi oksien sohiessa vimmatusti ympärillä. Päätän päivän tekemisen hiukan myöhemmin. Vasta aamuahan tässä mennään.

Nukuin huonosti eli siis aivan liian vähän. Aamukahvi neljältä. Tv:stä ei tunnukaan siihen aikaan tulevan mitään kiinnostavaa. Otin selvää. Ei edes Simpsoneita, joista tykkään. Eräs ystäväni ei voi heitä sietää värin takia. Rasismiako? Sarjassa kuulemma oikeastikin rasismia. On hyökätty Intiasta Amerikkaan rantautunutta kauppias Apua kohtaan. Liian osoitteleva hahmo ja ääninäyttelijänä vielä liian valkoihoinen. Kyllä meilläkin osataan. Geisha-niminen patukka on epäkohteliasta geishoja kohtaan. Karkkitehdas vaihtaa nimen. Ottivat aikaisemmin geishan kuvan pois. Lakupoika oli jo lakritsipatukasta mennyt aikaisemmin.Niin ja jugurttipurkki menettä turkkilaisen fetseineen. Tähän taas on syynä Turkin ensimmäinen presidentti Kemal Atatürk, joka kielsi fetsien käytön. Tästä on tosin aikaa, sillä Atatürk toimi presidenttinä 1923-1938. Nyt päätettiin poistaa fetsimies purkin kyljestä, vuonna 2020.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu