tiistai 22. syyskuuta 2020

Tiistaituumailua

 Täällä taas! Huomenta näin syysaamuna. Kuulakkuus tunki sisälle avattuani ikkunan. Luonto värittyy, ruskaa pukkaa. Ollapa metsässä ja sienessä. Hyttysistäkään ei enää pelkoa tähän aikaan vuodesta. Olivat toisinaan aikamoinen riesa.

Tänään pynttäydytään ihmisten ilmoille menemistä varten. Olin toki eilenkin. Toki-sana oli siinä luettelossa, jossa nimettiin inhottavimmat suomalaissanat. En ymmärtänyt, miksi. Mikä siinä on vikana? Tokihan on kelvollista suomea. Pannako tänään maski vai ei? Ensin otettava selvää, onko niin paljon ihmisiä, että naamari on tarpeen. Sen mukaan toimitaan. 

Vesijumppa jäi koronan takia. Minulta se jo aikaisemmin. En mieltynyt polskimiseen, ei tuntunut vedessä eikä sen jälkeen mukavalta kropassa. Edestakaista riisumista ja pukemista, suihkussa ennen ja jälkeen. Tuli jo voipunut olo, ennen kuin päästiin pääasiaan. Islamin uskoisia naisia altaassa vaatteet päällä, josta asiasta on väännetty juttua aivan sanomalehtiä myöten. Saako pulikoida mekossa vai ei? Eurooppalaisen kulttuurin pohjalta näky oli outo. Maassa maan tavalla, olisi korrektimpi vaihtoehto. En liioin huuda hurraata sillekään, kun julkisilla paikoilla kuljetaan Suomessa koko ruumis silmiä myöten burgan peitossa tai piilossa niqabin takana. Hijab on ihan ok. Nuo kaksi ensin mainittua asua ovat hiukan pelottavia, vaikka silmä jo tottunut niihinkin täällä pohjolassa. Miten todistetaan henkilöllisyys, jos tarvetta on? Voiko ja haluaako nainen silloin avata panssariaan sen verran, että henkilöllisyys tulee todettua? Ei ainakaan miehelle. Oli siitäkin kerran pitkät keskustelut, saako yleisen kulkuneuvon kuljettajalla olla turbaani päässä. Minusta siinä mentiin liiallisuuden puolelle. Mitä sillä on väliä, vaikka kuljetettaisiin hiippalakki päässä?

Otanko tänään mukaani sateenvarjon vai en? Sadetta ei ole luvattu. Joskus sade on eri mieltä kuin meteorologit. No, eihän sateenvarjo nyt niin painava ole etteikö keikkuisi mukana. Pelataan varman päälle. Taidankin tästä alkaa valmistautua päivää varten.





0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu