keskiviikko 31. toukokuuta 2023

Se ihana toukokuu

 Viimeksi täällä olin kevättunnelmissa. Nyt ehkä jo  kesäisissä. Puussa lehdet, voikukat ja pihlajat kukkivat ja sää on koleahkoa. Ei lierihattuilmoja. No, näillä leveysasteilla on näin ja sillä salottisipuli.

Kävin kirjakaupassa pitkästä aikaa. Ostin kaksi pokkaria: Tuomas Kyrön "Vasara ja käytettyjä nauloja" sekä Lotta-Sofia Saahkon  "Koti kulttuurien välissä". Aloin jälkimmäistä lukea. Otin kirjanmerkiksi dollarin setelin. Lotta-Sofia on kaksivuotias ja muuttanut vanhempineen Saksaan. Takakennen mukaan hän muuttaa seuraavaksi Kiinaan, mutta en ole vielä siellä asti.

Olen haikaillut uutta mekkoa, mutta kaupunginosastani en saa. Pitää matkustaa pitemmälle eli keskustaan. Vilkaisen samalla kenkiä ja taatusti kiinnostun paljosta muustakin. Tulee niin harvoin lähdettyä ihmisten ilmoille, mutta joskus mieleen putkahtaa hillitön halu nähdä raitiovaunu.

Olen taas alkanut lotota. Ensimmäisessä oli kaksi oikein ja toisessa kolme. Kolmen viikon kuluttua neljä ja seitsemänteen pääsen ehkä tämän päättelyn jälkeen  muutaman viikon kuluttua. Ei se niin mene kuitenkaan. 

Puhuin Italiaan puhelimessa. Siellä kaikki hyvin. Samoin A:n kanssa Espanjassa. Minäkin voin suhteellisen hyvin. Teen slusheja ja muita juomia päivittäin ja etupäässä mansikoista. Ovat espanjalaisia. Ruokapuolella keksin laittaa eräänä päivänä Janssonin kiusausta. Ennen muinoin, kun kävi vieraita, oli Janssonin kiusaus pikkutunneilla ulosheittoruoka. Kun se oli syöty, vieraat alkoivat poistua. Nyt se ei oillut enää siinä merkityksessä minulle. Jäin kotiin syömisen jälkeen. Enkä syönyt pikkutunneillakaan.

Toukokuu pian taputeltu. Kesä menee hujauksessa. Voikukat sitten lampulla ja pihlajan kukat muuttuneet punaisiksi marjoiksi, joka ilahduttaa lintuja. Miksei ihmistäkin, jos haluaa tehdä pihlajanmarjahyytelöä. Olen joskus tehnyt.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu