maanantai 28. elokuuta 2023

Katseltu urheilua

 Nyt on yleisurheilua niin paljon, että tulee korvistakin. Seurasin tiiviisti Budapestin tapahtumia. Jännitin, pääseekö Armand Duplantis yli 623, joka olisi ollut hänen uusin maailmanennätyksensä. Ei päässyt. Voitti kuitenkin kilpailun ja sai kultaisen mitalin. Nyt odotan Suomi-Ruotsi -ottelua ja se pidetään Tukholmassa.

Yläpuolellani asuu liikkuvaista väkeä eli juostaan, tömistellään ja melutaan. Uskon tämän johtaneen siihen, että makuuhuoneeni seinältä putosi taulu. Kaatoi sen tehdessään yöpöydältä valaisimen, mutta pysyi ehjänä kuten valaisinkin. En ole vielä naulannut taulua. Valaisimen nostin pystyyn. Tuulettimet panin pois, kun päättelin, ettei helteitä enää tule. Taloyhtiö ei vielä lämmitä, jotta palelen joskus. Parvekekukat kukoistavat, vaikka toivon jo, että osoittaisivat menehtymisen merkkejä. Onneksi ei tarvitse jokikisenä päivänä enää kastella.

Ostin keräkaalin. Mitä siitä voi valmistaa? Tyydyn vuolemaan juustohöylällä sopivia nauhoja salaattiin. Liha-kaalilaatikko ei kiinnosta. Syön tuoreena. Mansikka-aika alkaa olla historiaa. Olenkin pistellyt takuulla kymmeniä litroja. Espanjalaisia sitten joskus myöhemmin.

Lueskellutkin olen. Nyt menossa Tim Walkerin Lost in Finland. Luettu aiemminkin. Pitäisi taas mennä kirjakauppaan. Minulla on kirjastokortti. Voisin joskus saada itsestäni niin paljon irti, että lähtisin kirjastoon. Joskus nimittäin onnistuu, eikä lainakirjassa ole kuolleita hyttysiä, hiirenkorvia tai osaa voileivästä. 

Taidan mennä nukkumaan. Ollaan jo puoli tuntia menty uutta päivää.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu