keskiviikko 30. elokuuta 2023

Pakastimen sulatusta

 En ole tehnyt lohikeittoa, mutta ostanut palan lohta pakastimeen. Ehkä jonain päivänä. Sain kitkuteltua pakastimen laatikon auki ja totesin pakastimen olevan sulattamista vailla. Ei kuin hommiin. Ladoin ruoat kahteen termoskassiin ja yhteen kylmälaukkuun. Kytkin sähkön pois ja rupesin odottamaan. Ehdin sitä tehdessäni pelata pasianssia, soittaa pari puhelua ja lukea Röngän kirjaa. Sitten alkoi lohkeilla ja pienellä avustuksella pakastimen seinistä ja katosta putoili isojakin jääkimpaleita. Viskelin niitä tiskialtaaseen. Lopulta sain pyyhittyä pakastimen kuivaksi ja aloin latoa laatikoihin ruoat. Olin tyytyväinen itseeni ja työhöni.

Lounaaksi sulatin aasialaista kanakeittoa ja lusikoin sen onnellisena suuhuni ja päätin olla tekemättä mitään rasittavaa lisää sinä päivänä. Kastelin parvekekukat niiltä osin, kun sitä vaativat. Istuin partsilla hetken ja toivoin näkeväni luvattua salamointia. En nähnyt, enkä kuullut ukkosta. Satoi ja tuuli jonkun verran. Täytin kastelukannun uudella vedellä, noukin lattialta ruusubegonian kuivat kukat ja lopetin parvekepuuhat. E soitti ja rupattelimme hetken. Hänen verenpaineensa on laskenut.

Tsilari-lehti tuli. Tutkin sen tarkasti. Katselin myös Slangin menovinkit, mutta ei ollut kiinnostavaa. En myöskään näkynyt kuvissa, joita lehteä varten otettiin 12.6. Helsinki-päivänä Espan puiston lavan yleisön joukossa. Muita lierihattuja näkyi.Olin vähän pettynyt, kun olin sentään kovasti pynttäytynyt.

Avasin ikkunan ja haistelin orastavaa syksyä. Kova tuuli heitellyt oksan pätkiä pitkin pihaa ja varikset kaivaneet pientä roskista viskoen sen sisällön pitkin mantua. Jos olisin ollut kunnon talon asukas, olisin tietysti poiminut ne ja pannut takaisin siihen pieneen roskikseen. En ollut kunnon asukas. Puolustauduin sillä, että varis olisi seurannut urakointiani ja saatuani työni päätökseen ja poistuttuani paikalta, olisi lintupahanen tehnyt jälleen saman roskisdyykkaritempun. Sitä paitsi en ollut sinä päivänä edes ulkona. Enkä ole huomennakaan. Mutta ensi viikolla aion stadiin.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu