torstai 28. syyskuuta 2023

Noustiin barrikadeille

 Vanha ylioppilastalo vallattiin 1968 ja nyt vallattiin itse yliopisto. Ei hyväksytä hallituksen kaikkia päätöksiä, siksi barrikadeille. Yhteishenki kunniaan. Ei auta, jos mumistaan kotinurkissa, kahviloiden pöytien ääressä tai oppilaitosten käytävillä. Presidentti Koivisto sanoi aikoinaan "tarttis tehrä jotain" ja koko joukon vastarinta kertoo nyt "tarttemisesta". Suomessa ei mene hyvin.

Omalla kohdallani suren, mitä tapahtuu Stockmannille tulevaisuudessa. Asioimmeko Lindexissä, kun menemme maamerkkiin Aleksin ja Manskun kulmassa, jossa tavaratalo on seissyt vuosikymmenten ajan ja jossa asioi jo minun isoäitini. Osin tähän katastrofiin on itse Stockmann myös syynä. Miksi se myi aikoinaan Herkun S-marketille? Miksi se kamppaillessaan rahavaikeuksissa teki suurimittaisia remontteja tavaratalossa? Ihmiset tekevät virheitä ja niistä on maksettava. Onko Stockmannin historia lopussa?

Tarvitsen lohduketta. Olin eilen kaupungilla sovittelemassa hattuja juuri Stockmannilla. Pasteerailin sen osastoilla ja ikävöin hississä hissityttöjä ja sitä ylellisyyden tunnelmaa, joka vielä koko tavaratalossa huokui minun ollessani paljon nuorempi kuin nyt. Hattua en saanut ja menin Espressoon, joka siirtynyt vuokralle Stockmannin tiloihin kuten moni muukin. Ruoka. elektroniikka, kirjat, kahvilat ym eivät enää ole Stockmannia. Kahvikapselit sain ja sen jälkeen dallasin Manskun nupukivillä Sokokseen. Kengän korko sujahti kivien väliin ja hiukan päästelin itsekseni puolisvistyneitä ärräpäitä. Nupukiviä ei saa peittää asfaltilla, kuuluvat Helsingin historiaan. Onneksi eivät sentään ole mukulakiviä.

Tänään olen menossa lähiostoskeskukseen, jota myös vauhdilla uudistetaan. Pankinkin panivat pois. Ensi vuoden puolella saamme maan ensimmäisen kauppahallin, joka on kauppakeskuksessa. Peitetyt ikkunat monissa myymälätiloissa kertovat uudistusten tulosta. Kauppakeskuksilla menee hyvin. 

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu