perjantai 8. syyskuuta 2023

Sanallista sillisalaattia

 Tässäpä jälleen tyhjän ruudun ääressä aihetta miettien. Kun ei ole, niin pannaan sillisalaatiksi. Ostin Juha Hurmeen kirjan Hullu ja aloin heti lukea kotiin päästyä. Hurme kertoo romaanin muodossa omista kokemuksistaan mielenterveytensä järkkyessä. Hän meni oma-aloitteisesti hoitoon. No, kirja ei minua viihdytä aiheensa takia, mutta onhan se Hurmetta kuitenkin. Kirjoitettu viisi vuotta ennen saamaansa Finlandia-palkintoa. Tehtiin siitä myös Tampereelle näytelmä.

Mekkoa en ole onnistunut löytämään. Raampannut kaupungilla päivätolkulla ja aina tullut kotiin ilman uutta kolttua. Ehkä sitten myöhemmin onnistaa. Onhan maailmassa leninkejä. Ostin sitten muuta. Laitoin päivänä muuanna meksikolaista kanapataa. Olin, ja olen yhä, varma, että meksikolainen ei edes tunnistaisi sitä. Tein ohjeen mukaan ja aineksia tuli yhdeksää sorttia. En olisi voittanut kokkikilpailua. Tokihan se oli minusta hyvää. Kävin kerran pari ruoanlaittokurssia. Se oli hauskaa puuhaa, enkä saanut moitteita opettajalta. Harrastin niihin aikoihin kaikenlaista oppimista italian kielen kurssista lähtien. Kaksi vuotta opiskelin italian kielen kulttuuri-instituutissa Helsingissä. Nyttemmin en muista enää siitä oppimisesta juuri mitään. Non capisco. Saatan olla kehno cappuccinonkin valmistaja, vaikka on kahvikone juuri sitä juomaa varten. Mutta Italiassa olen useammankin kerran käynyt, se on ainakin vissi.

Ulkona viileää, eikä sisällä vielä lämmitetä. Polttelen kynttilöitä ja palelen. Koivut pihalla jo syksyisiä vaikkakin enemmän vielä vihreää kuin keltaista väriä. Pääsisipä sieneen! Sitäkin mökkiaikana harrastettu. Kaikinpuolin säilöin, kuivattamallakin. Mökin keittiö oli täynnä naruja ja niissä sieniä. Kun piti hellassa tulta, oli sopiva kuivaamislämpö. 

Siirrynkin tästä Hullun pariin ja luen lisää Hurmeen kokemuksista. Neil Hardwik myös kirjoitti omasta "hulluudestaan" kirjan parannuttuaan hyvän hoidon jälkeen syvästä masennuksestaan. En ole lukenut. Olen huono näissä masennusasioissa, enkä edes tiedä, koska ihminen huomaa sairastavansa depressiota. Miten se ilmenee? Fyysisessäkin tilassa oireita? Netti tietäisi.




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu