perjantai 13. lokakuuta 2023

Flunssa

 Olisi tarjolla klassillista musiikkia, jos mielisin kuulemaan. Menossa muun muassa Helsinki Early Music Festival. Mutta kun ei. Muutama vuosi sitten kiinnosti kovasti ja olin HKO:n kenraaleissa Musiikkitalossa ja tykkäsin. Kiinnostus jatkui, mutta halu lopahti. Minulla aika useinkin jokin lopahtaa. Ei tarkoita, että olisin mökkiintynyt. Kyllä aktiivisuutta riittää, jos ei nyt vallan intohimoon asti.

Nyt tosin aktiivisuuteni kanssa on niin ja näin, koska minuun iski flunssa. Onneksi paperinenäliinatilanne on turvattu. Piti menemäni huomenna visiittiin, mutta se on peruutettava. Sen sijaan juon mukikaupalla teetä ja niistän. Lukea jaksan ja mielen piristykseksi otin Huovisen Hamsterit (ilm.1957) hyllystä ja aloin lukea uudemman kerran. Aktuellina tähän vuodenaikaan lainaan kirjailijaa: "Syksy! Voi sinua, syksy! Jonakin päivänä riemastutat meitä värikkäällä kauneudellasi, ja jo seuraavana iltana teet mielen apeaksi ja peität kaiken hämäräviitallasi..." Eikös sovi hyvin näin lokakuussa? Kuten kaikki tietävät, ei Huovisen kirja ole pelkkää säätä, vaan kovan luokan hamstrausta, että selvitään talvesta, joka näillä leveysasteilla saattoi olla viileähköä kylmempää ja nykyistä lumisempaakin. No, ei Hamsteri mikään huono petikumppani ole. Luen flunssattomanakin aina vuoteessa.

Eilen vielä täysin tietämättömänä flunssasta pasteerailin kauppaan. Aivastelin kyllä, mutta kuka tahansa aivastelee. Ostin manteleita, koska olisin tarvinnut niitä paahtaa meksikolaisia kanelikakkusia varten, joita olisin vienyt maistiaisiksi kyläilypaikkaan. Paahtaminen jää tuonnemmaksi, samoin visiitti. Anteeksi, tuli jälleen tahdoton reaktio aivastuksen muodossa. Ja sitten taas niistetään.

Menenkin tästä peiton alle potemaan kurjaa oloani.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu