tiistai 3. lokakuuta 2023

Valvottaa

 No niin, heräsin sikamaisen aikaisin , enkä oikeastaan ole edes nukkunutkaan. Eräs ystäväni valvoo myös usein, mutta pysyttelee unta odottaen vuoteessaan ja tuijottaa kattoon. Minä nousen ylös, laitan kahvia ja äskenkin söin ihanan ja lihottavan voirinkelin kahvin kanssa. Eikä huono omatunto edes kolkuttanut. Kirjoitan tätä hetken tai oikeammin koko asian, josta aihetta juuri parastaikaa ankarasti mietin. Ei oo ja tuskin tulee, mutta skrivaan silti.

Juttelin eilen H:n kanssa puhelimessa ja hiukan alustavasti mietimme, missä tapaisimme vielä tämän syksyn aikana ja mitä tekisimme tavattuamme. Asia jäi kovasti avoimeksi. On siitäkin aikaa, kun olen H:n tavannut. Puhelimessa olemme toki jutelleet. Se on hyvä keksintö, tuo puhelin. On sitten älyllä tai ei.  Niitä kun on älyttöminäkin. On muuten olemassa älyvapaapäiväkin.

Kyrön kirjassa olen päässyt jo melkein puoleen väliin. Vaimonsa kuoleman ja säällisen ajan jälkeen alkaa Mielensäpahoittajalla kasvaa kaipuu taas vaimoväen puoleen. Yksi on kiikarissakin jo. Hajun perusteella valikoitui. Ja haju tuntui oikealta. Vielä en tiedä, laajeneeko tuttavuus isommaksi ja läheisemmäksi. Merkkejä kuitenkin on.

Kulosaaren silta puretaan ja uutta pykätään. Tätäkin siltaa ennen oli vanha silta, jota pitkin pääsi  ratikalla Kulosaareen. Ei pääse enää. Pääsee metrojunalla ja siltakin on toinen, vasiten rakennettu metroliikennettä varten. Sitä ei siis pureta. Onneksi, huokaavat itäisen Helsingin metron käyttäjät. Metrorataa on Helsingissä yli 40 km. Luin juuri jostain. Tulossa, ja jo koeajettuna, lisäksi vielä Raide-Jokeri eli pikaratikka, jolla pääsee Itäkeskuksesta Espoon Keilaniemeen ja välillä on montakymmentä pysäkkiä, joilla kaikilla kuulemma pysähdytään. Nopeus ei päätä huimaa, vaikka vauhtia enemmän kuin tavallisemmilla ratikoilla. Kuitenkin gepardikin juoksee nopeammin. Tosin niitä ei näy radan varressa. Eikä leijoniakaan. Sen jälkeen ei ole havaittu kuin Ruokolahdessa vuonna 1992. Sakaalikantaakan ei ole mainittu, vaikka Lauri Pohjanpää niin runossaan väittää. Niin on, että pitäydytään vain poroissa, hirvissä ja jäniksissä, metsähiirissä ja karanneissa hevosissa.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu