tiistai 12. joulukuuta 2023

Aamukahvin aikaan

 Joulu melkein ovella, hyvä Tuomas jo valmistautuu, ja aivan paikalla kaupoissa ja näyteikkunoissa, mainoksissa ja kotona minulla. Olen kaiken rekvisiitan asetellut, vaikka ensiajatuksena olikin, etten viitsi tänä vuonna vaivautua. Vaivauduin. Ja onhan se nyt niin "coolia" taas, kun kuusi palaa sekä parvekkeella että olohuoneen pöydällä ja on sitä ja tätä valmiina, kun piakkoin "kaikkialla kellot pauhaa  toivotellen joulurauhaa". On lunta ja pakkasta, jos  ei nyt Helsingissä kuitenkaan hanget korkeat nietokset. Mutta kaikesta tästä huolimatta en talvesta tykkää. Minkäs teet?

Dallasin pitemmällä olevaan ruokakauppaan, jonka oma keittiö tekee jouluruokia ja ostin laatikot ja kinkkua. Tuomaan markkinoille matkustin hakemaan leivonnaisia ja katselin samalla kaupungin hulinaa.Täällä  periferiassa ei sitä samassa mittakaavassa ole. Kauppakeskus panee parastaan vaikkakin ankaran remontin kourissa, mikä ei suinkaan jouluksi valmistu.

Itse otan joulun vastaan männävuosia rauhallisemmin. Kaukana takana on hössötykset, valmistelut ja joskus hiet ja kyyneleet. Nyt on vain koristeet julistamassa tätä aikaa ja joululaulut cd-levyiltä. Elvis Presley laulaa "Santa Claus is back in town" ja Bing Crosby Petteri Punakuonosta. Tämän verran olen joulun suhteen nostalginen. Korttien asemesta soittelen puhelimella tai naputtelen tekstiviestejä tai sähköpostia. Näin tänä vuonna.

Luen ja olen hissukseen. Ovikranssi hiukan heilahtaa mennessäni tänään kauppaan. Yksineläjäkin tarvitsee kaikenlaista, mikä ei liity tippaakaan jouluun. Teneriffalta tuli kortti M:ltä ja A:lta. Tosin ovat jo kotiutuneet, kun kortin sain vasta nyt. Posti hidastelee, eikä jaa ollenkaan ensi torstaina, kun lakkoillaan. H puolestaan tekstivviestitti Alanyasta, että kova ukonilma ja mahtavat salamat ovat ilmojen herran lähettäminä vaivanneet monta päivää. Että semmoista talvea sielläpäin.

Torstaina siis on vuorokauden kestäviä lakkoja haittaamassa tavallisen kansalaisen elämää. Julkinen liikenne tyssää ja on sitä ja tuota harmia. En ole aikeissa metromatkailla minnekään, mutta jos olisi aikeet...  Taksi tai muutaman päivän pasteerailu Helsingin keskustaan. Ehtisi jälkimmäisen aikana työtaistelukin laantua.

Juon aamukahvini loppuun ja alan valmistautua uuteen päivään ja kauppareissuun.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu