lauantai 9. maaliskuuta 2024

On aamu, joten huomenta

 Ajattelin tulla ja panna pari sanaa. Maaliskuuta jo menään niin että rohisee. Suurempia kevään merkkejä ei näy, edes aurinkoakaan. Haikailen jo vaaleampaa vaatetusta. Kyllä paljasta maata  näkyy, tosin enemmän lunta yhä. Eivätkä yöpakkaset auta asiaa. Päinvastoin. Luonto vielä hyvän aikaa talviunillaan, vaikkakin lehtitietojen mukaan Korkeasaaren karhut ovat heränneet ja heittäneet pihkatapin menemään.Kuukauden lopussa siirrymme  kesäaikaan ja ihan pääsiäisenä. Sen eteen en tee mitään. Nekin ajat takanapäin, kun maalattiin munia ja paistettiin lammasta. Mämmin ystävä suuremmin en ole koskaan ollut. Mökille mentiin, haisteltiin ilmaa ja iloittiin ensimmäisen tokkuraisen kärpäsen näkemisestä, josta ilo yleensä päättyi lyhyeen. Kuten kärpäsen elämäkin.

Pääsin Kati ja Jari Tervon Ukko-kirjan loppuun ja siirryin englantilaisen kirkkoherran murhatutkimuksiin. Ostoksilla olen käppäillyt, keitellyt taas soppia ja odottanut, että ikkunani puhdistautuisivat itsekseen. Eivät viitsi. Kevät on ankaraa aikaa, ei mitään peittelyä tai kohteliaisuutta. Kaikki kulahtanut vaan reilusti framille.

Syyhystä on tullut riesa Helsingissä. Kutiaa sieltä ja kutiaa täältä. Lääkitys kuulemma kallista, jopa hevosillekin tarkoitettu salva päässyt loppumaan. Mistä syyhyn saa? Luin että vaikka mistä, mutta eniten ihon kosketuksesta. Ei parane kosketella.

Olen laittaanut itselleni erilaisia smootheja. Hankin marjoja ja banaaneja, jugurttia, mehuja ja kaivoin netistä reseptejä. Olen kokeillut kaikenlaisia ja lihonnut kilon. Pitää lopettaa. Kaikki hyvä kiellettyä. Onneksi olen jokseenkin järkevä ja lujatahtoinen. Äitinikin lopetti laakista tupakoimisen, eikä ollut edes vaikeaa. Sanoi kerran, että se nyt loppuu, mutta emmehän me uskoneet. Sitten viikkojen päästä huomasimme, ettei hän ollut polttanut kertaakaan. Oli hävittänyt pitkän imukkeensakin.

Tänään keitän perunan. Sekin nimittäin kielletty herkku lääkärini mukaan. Harvoin syönkin. Nyt tekee mieli. Kanaa ja salaattia pääruoaksi ja espresso perään. Tämän järkevämpää tekemistä en tänään keksi.


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu