tiistai 30. kesäkuuta 2020

Marokkolainen ras el hanout

Sataa vettä ja minä lähdössä asioille. Ei voi siirtää poutaisempaan päivään. Sateensuoja vai sadekaapu? Pukeutuako sievemmin ja tipsutella suojan alla vai antaako kaavun peittää koko itseni? Järki vai tunteet? On muutama tunti aikaa ratkaista ongelma.

Ostin porkkanoita, niitä uusia. Otin netistä reseptin "naattiporkkanat  ras el hanout-voissa". Mikä on ras el hanout? Mausteseos kuten curry. Menin kauppaan ja nyt minulla on tarpeet porkkanareseptiin. Netti tiesi kertoa Mill & Mortar, johon mausteperheeseen  ras el hanout kuuluu, olevan tanskalainen. Mausteet luomua. Ihastuin metalliseen maustepurkkiin ja nyt kaipaan entistä maustehyllyäni, joka aikoinaan koristi keittiöni seinää antaen kuvan osaamisestani ruuanlaitossa. Maustehylly kuului melkein kaikkiin keittiöihin, nykyisin harvemmin. Ehkä huomernna paneudun porkkanoihini. Ensin ne  paistetaan kokonaisina valkosipulin ja ras el hanoutin kanssa pannulla ja sitten siirretään uuniin. Tarvitaan appelsiinia, sitruunatimjamia ja pippuria loppusilaukseksi. Ei tunnu vaikealta, että vuosien ajan uinumassa ollut kotikutoinen kokkitaitonikin tähän pystyy.

Eilen paistoi ja humputtelin siellä ja täällä ulkona. Piti saamani muun muassa väriä tulostimeen. Myyjä kertoi tuotteen loppuneen hyllystä ja tällä viikolla tulee lisää. Tarvitsen melkein aina myyjän kaupassa. Kärsivällisyyteni ei riitä, että etsisin itse tavarapaljouden joukosta, jos ei heti osu silmään. Ei liioin riitä myyjän osoittaminen kädellä "tuolla päin". Yleensä saan avun, niin eilenkin. Koko värin tarve alkoi siitä, että tulostimeen ilmestyi enen näkemätön hälytysvalo. Ei kuin viestittämään asiantuntijaystävälle, mitä tehdä ja mikä virka valolla? Olen ennenkin vaihtanut värikasetin, mutta sen mukaan, kun printattava paperi on ollut lukukelvoton. Valonappulan olemassaoloa en ole edes tiennyt. No, ystäväni, tietäväinen mies, neuvoi ja pulma ratkaistiin.

Olen ajatellut kirjoittaa tähän blogiin useammin. Mitäs siitä sanotaan?




0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu