torstai 26. toukokuuta 2022

Pampasruoho ei kasvanut

Stadissa eilen. Aurinko paistoi, ratikat kolisivat, tuuli heilutti tukkaa. Pasteerailin siellä ja täällä ja sitten kävin kampaajalla. Luin Seiska-lehdestä viimeisimmät juorut, enkä tullut hullua hurskaammaksi. Kotimatkalla ostin turkkilaista jugurttia ja porkkanoita. Rapussa tapasin rouvan, joka esittäytyi naapurikseni. Emme olleet aikaisemmin tavanneet. Mistä hän muuten tiesi, että olemme naapureita? Juttelimme mukavasti ja nyt vastedes tervehdimme. 

Tänään lätkää Suomi-Slovakia. Voitimme Tshekin 3-0. Emme ole  mikä tahansa jääkiekkomaa. Olemme hyvä jääkiekkomaa. Olemme varteenotettava jääkiekkomaa.

Partsin kukat kukoistavat kiinanpetuniaa myöten, jota hiukan pelkäsin, miten osaan hoitaa. No, vettä. En juttele niille mitään, enkä edes hipelöi. Juurille annan vettä ja toivon, etten niitä tapa huonolla hoidolla tai oikeammin vääränlaisella veden annolla. Siinä on oltava tarkkana, miten sitä lorauttaa. K kasvattaa tomaatteja omalla parvekkeellaan. Minä ostan niitä kaupasta. Mökillä kasvatin kaikenlaista. Tilasin Hollannista pampasruohoa, mutta se ei lähtenyt kasvamaan. Sitten tilasin puutarha-arkkitehdin, jonka piti suunnitella mökin piha. Puoliso oli kalassa, johon olin sihdannutkin, mutta tuli kesken kaiken ja lähetti puutarha-arkkitehdin tiehensä. Piha jäi ennalleen rehevänä ja vailla tyyliä. Miehet!!!

Helatorstai. Päivä, jolloin Jeesus meni taivaaaseen. Väitetään. Sitten tulee Helluntai, jolloin vuodatetaan Pyhää Henkeä. Juhannus taas on Johannes Kastajan syntymäpäivä. Kaikella on syy päivien viettoon. Kuka niitä miettii? Ja mikä on totta? Ja onko sillä väliä? Joulunkin syy nykyiseen viettoon on epäselvä. Pitäisi olla Jeesuksen syntymäpäivä. Oppineet ovat tutkineet, että hän syntyi joskus kesällä. Ehkä joulu sopii syntymäpäiväksi paremmin täällä pohjolassa, kun on pimeää ja kylmää. Minusta ei silläkään ole suurta merkitystä, milloin ja miksi vietetään. Pääasiahan on että vietetään.

Nyt sekoitan turkkilaiseen jugurttiin pilkottuja mansikoita ja lusikoin onnellisena satsin suuhuni. Enkä anna ajatustakaan apinarokolle, joka tuli ihmiskunnan vaivoiksi juuri kun olimme jotenkuten päihittäneet koronan. Apinarokko! Mistä moinen nimi? Jos Afrikasta lähtöisin, olen pahoillani, että siihen on sotkettu viattomat  apinat.





0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu