torstai 23. toukokuuta 2024

Stadiin

 Olen dallaillut kaupungilla. Siis ensin metromatka Rautatieasemalle ja siitä käppäilin Stockmannille. En muistanut ottaa toukokuun jäsenetukuponkeja mukaan. Myyjät olivat niin ystävällisiä, että antoivat kuitenkin edut. Kiitos. Taas sitten viime käyntini olivat muuttaneet paikkoja. Muistan ajan, kun osasin vaikka silmät ummessa mennä oikeaan kerrokseen ja osastolle. Aion tänään lähteä taas liikkeelle.

Huomenna soitan Kotkaan. Sukulaisella syntymäpäivä. Ovat mökillä. Niin olisin minäkin, jos vielä olisi mökki. Kuitenkaan en kaipaa niitä aikoja. Aika aikaansa kutakin. Niin se menee. Kivoja aikoja olivatkin.

Tänä kesänä pääsen parvekekastelussa vähemmällä, kun on vain kolme purkillista kukkia. Tosin ovat suuria ja varsinkin petunia rehottaa kuin iso pensas. Lumihiutale panee myös parastaan, mutta pelargoniapurkissa eletään maltillisesti. Pihallekin talkooväli istuttanut pelargonioita. Voikukat nyt runsaimmillaan. Roskismatka on hyvin kukkainen.

Ostin hatun. Kati Niemen luomus. Lierillinen. Toivon ettei Helsinki-päivänä sada. Tänään en pane päähäni, mutta mekkosillaan menen. Kuka käyttää leninki-sanaa? Oli eräänä päivänä "unohdettujen" sanojen listalla Helsingin Sanomissa. Veijo Meren mukaan "leninki" tulee ruotsin klänning-sanasta, joka on kuulemma väännös klädningistä tarkoittaen vaatekappaletta. Meri selittää laveasti sanan etymologiaa päästen  muinaisskandinaavisiin sanoihin asti. Jätän tässä väliin.

Nyt alan valmistautua ihmisten ilmoille menoon. Olen vielä yöpaidassa. Illalla muuten lätkämatsi Ruotsia vastaan.

0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu