maanantai 23. toukokuuta 2022

Lisämaksulla menee

 Nyt olen postittanut Italian paketin kirjeineen päivinen. Maksoin lisämaksun, että se menisi perille hiukan nopeammin kuin tavallisesti. Saas nähdä. Ostin mansikoita kolme laatikollista ja herajuustoa ja avomaan kurkkuja. Kotona söin lounaaksi  eilen laittamaani parsakeittoa. Sitten panin aurinkohatun päähän ja menin parvekkeelle. Tuntui kesältä.

Huomenna istun tiiviisti tv:n äärellä ja katselen lätkämatsin Suomi-Tshekki. Siitä tulee jännittävä. Keskiviikon olen pyhittänyt kaupungilla oloon. Helatorstaina en tee mitään tähdellistä ja loppuviikkokin on suunnitelmia vaille. Toivotan iloisesti kesäkuun tervetulleeksi ensi viikolla. Juhannus ja kaikki, ihanaa!

Luin lehdestä ikuisuuskeskustelun miten päin wc-paperirulla pitää olla telineessä. Onko paperi ulko- vai sisäpuolella. Luin huolellisesti ja olen aina pitänyt rullaa oikein eli paperi on ulkopuolella. Onhan se jotenkin loogisempaakin, kuin kiskoa alta- eli sisäpuolelta. Tämäkin asia selvisi ihan virallisesti.Muitakin selvittämättömiä on vielä.

Roskispuolen piha  keltaisenaan voikukkia. Monet vihaavat tuota herttaista kukkaa. Tiedänhän minä, että sillä on halu ja taipumus levittäytyä ja tukehduttaa muut tieltään. Pikkutyttönä kotileikeissä teimme voikukan terälehdistä voita. Muistan  hyvin, vaikka siitä onkin tovi. Kerättiinhän me myös voikukkia seppeleeksi. Oli hauskaa olla pikkutyttö! Ei ollut huolta huomisesta. Muistan ensimmäisen suukonkin. Leikimme piilosta ja talonmiehen Jusa sattui samaan piiloon. Olimme ihan liki ja hän ykskaks muiskautti suukon poskelleni. Hetken ajattelin, että pitääköhän meidän nyt mennä tämän jälkeen naimisiin?

Nyt menen syömään mansikoita, mutta en partsille. Sinne paistaa täydellä terällään tähän aikaan aurinko. Ja on ehdottomasti liian lämmintä, etten sanoisi kuumaa ja sanonkin.


 


0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu