keskiviikko 8. kesäkuuta 2022

Kesämekossa

Vielä tipahti luukusta onnittelukortti: "Hallussasi varmaan on nuoruuden taika, kun sinuun ei koske vuodet, ei aika." Postin kulku kaikkialla hävyttömän hidasta. Olen alkanut maksaa lisämaksua lähetyksestä ja se onkin nopeuttanut tahtia, Viikossa meni paketti Italiaan, kun se ilman lisämaksua olisi kestänyt lähes kaksi kuukautta. Koettu on!!! Posti puolustaa huonoa käytöstään sillä, että enää ei mitään etanapostissa lähetetä. Puhelin ja sähkö ovat poikaa ja nykyaikaa. Mitenkäs panet paketin tekstiviestinä???

Tänään kahvikoneen kalkin poistoa. Laittaessani aamukahvia toitotti kone vaatimusta puhdistamisesta. Muuten luppopäivä. Taivas harmaa ja pilvessä. Pihan asfaltti märkää. Satanut. Parvekkeen kukat tänäkin aamuna elossa ja pirteinä. Maistoin mansikan. Se oli kypsä, mutta ei edes tanskalaismansikan makuinen, joita olen ostanut. Ruotsalaiset mansikat eniten maultaan muistuttavat suomalaista. Niitä en vielä torilla nähnyt. No, on jo kotimaisia, mutta lasin alla kasvaneet. Olen mansikkafriikki. Voin ahmia vaikka kuinka paljon.

Pukeuduin eilen kesäisiin puuhelyihin kauppamatkalle. Oli rannerengas ja kaikki. Kesämekko päälle ja menoksi. Kevyesti pukeutuneita muitakin, shortseja ja sandaaleita. Heti aloitettava, että ehtii mukaan ja nauttia aurinkoisista päivistä. Tänään jo toisin. Pihlajat aloittelevat kukintaansa, huomain äsken. Syreenit eivät vielä. Ja kun, niin tuoksuu mukavasti roskiskeikalla. Ihan hipaisuetäisyydellä.

Näin oudon unen. Keskustelin kirjallisuudesta ja menin kirjalliseen tilaisuuteen. Minua tavallisena rivilukijana haastateltiin minkä kirjan luitte viimeksi-tyyliin. Kotiin tultuani tunsin olevani tärkeä.



0 kommenttia:

Lähetä kommentti

Tilaa Lähetä kommentteja [Atom]

<< Etusivu